Військовослужбовцям можуть знизити виплати, а у цивільних забрати соцдопомогу: Зеленський назвав головний ризик

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із представниками ЗМІ з 11 африканських країн. Він назвав головний ризик для нашої фінансової системи.

В Україні, незважаючи на повномасштабну війну, виплачуються щедрі грошові винагороди всім силовикам. Вони отримують доплати залежно від завдань. Військовослужбовцям “на нулі” нараховують доплату у розмірі 100 тисяч гривень на місяць. Також виконуються усі соціальні зобов’язання. Однак із цим можуть виникнути проблеми, якщо не буде підтримки з боку Заходу.

За словами глави держави, може виникнути криза, яка негативно позначиться на ході війни. Водночас це не зупинить наше протистояння з російськими окупантами.

“Я вам скажу відверто – без підтримки буде дуже складно. Тому що всі гроші, які Україна заробляє, всі ми віддаємо нашим військовим. Якщо не допомогти нам із соціальною підтримкою, без цього буде дуже складно. Треба буде або зменшуватиме підтримку військовим, виплати їм, або не давати соціальну допомогу. Тобто це в будь-якому випадку буде криза. Чи впливатиме вона на хід війни? Так. Чи зупинить він нашу боротьбу? Ні”, – зазначив Зеленський.

Президент також наголосив, що наша держава зацікавлена у стратегічному партнерстві з державами Африканського континенту. Відносини мають будуватися на взаємоповазі до територіальної цілісності, мови, суверенітету та традицій.

Володимир Зеленський подякував журналістам за увагу до України. Він висловив упевненість у тому, що світова більшість буде з нашою державою, підтримуючи захист від агресії та міжнародне право.

Зеленський також звернув увагу на Балкани. Глава держави вважає, що Росія може розпалити там нову війну. Якщо партнери ніяк не відреагують, буде ескалація конфлікту. РФ буде намагатися зробити все можливе, щоб одна балканська країна воювала з іншою.

Читайте також  Ціна мільярдного кредиту: Україна пообіцяла МВФ пенсійну реформу

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.