На які пенсії чекати з 1 березня 2024 року: комусь більше 100 грн не дадуть

Згідно з проектом постанови Кабінету Міністрів, оприлюдненим для обговорення на сайті Федерації профспілок України, у 2024 році планується провести індексацію пенсій із застосуванням коефіцієнта 1,079.

При цьому мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень, а максимальний – 1577 гривень. Перерахунок пенсій, як зазначено у документі, здійснюватиметься із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та враховується для обчислення пенсії, на рівні 7,9%.

Це стосуватиметься пенсій, призначених до 2021 року включно. Щодо пенсій, призначених у 2021-2023 роках, рівень їх підвищення складе 100 гривень. Індексація з 1 березня буде проведена для пенсіонерів, які сплачували страхові внески, військовослужбовців, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з інвалідністю, а також одержують страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Крім того, 1 липня буде здійснено перерахунок пенсій для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, депутатів та науковців.

Важливо зазначити, що розмір збільшення не може перевищувати 1577 гривень. Цю кількість було встановлено шляхом збільшення максимального розміру підвищення, застосованого у 2023 році (1500 гривень), на показник зростання споживчих цін у 2023 році – 5,1%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.