Жахливий мороз у -20 градусів суне в Україну, шалений снігопад хлине у цій області: крижаний дощ рине прямо завтра

Синоптики застерегли українців від необдуманих кроків. Неймовірне похолодання суне в Україну. Очікуються сильний мороз, дощі та сніг.

Як інформують “Новини_Лів”, завтра, 16 листопада, в окремих районах Київщини, Чернігівщини та Сумщини можливий мокрий сніг. Окрім того, у Києві буде сильний рвучкий вітер, поривами до 12-15 м/с.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

За прогнозами Діденко, 16 листопада в Україні місцями пройде дощ, а в окремих районах Київщини, Чернігівщини та Сумщини можливий мокрий сніг. В більшості західних областях опади припиняться.

Окрім того, завтра практично повсюди посилиться вітер до штормових поривів. Температура повітря найближчої ночі становитиме 0…+5 °C, на півдні до +9 °C, проте вдень стовпчики термометрів трохи зростуть до +4… +9 °C, у південній частині та на південному сході +9… +12 °C, а в Криму до +14 °C.

Також синоптик розповіла, що 18 листопада погода буде особливо несприятливою із сильним мокрим снігом та штормовим вітром, а в неділю, 19 листопада, на півдні, в центрі та на сході пройдуть сильні дощі та буде сильний вітер.

Також Діденко спрогнозувала, що 23 та 24 листопада у північній частині України та на північному сході (Сумщина, Полтавщина, Харківщина) значно похолодає, температура повітря опустить аж до -10… -14 °C.

Погода в Києві 16 листопада

“У Києві 16 листопада буде рвучкий вітер, до 12-15 м/с. Будьте дуже обережними під старими деревами, великими гілками, білбордами, непевними дротами та дахами будинків”, — попередила синоптик.

Окрім того, місцями в Києві завтра очікується невеликий дощ, а ввечері можливий мокрий сніг. Впродовж доби температура повітря буде приблизно однаковою, +4… +6 °C, а ввечері стовпчики термометрів опустяться до +1… +4 °C.

Читайте також  В Україну примчить нова порція злив з грозами і шквалами: де буде сильна негода

Тим часом в одному регіоні вже настала справжня зима з ожеледицею на дорогах та температурою повітря до -3 °C.

Нагадуємо, за спостереженнями синоптиків, зазвичай погода у листопаді в Україні має абсолютний мінімум температури – 15-24° морозу, в північних, Дніпропетровській, Запорізькій, східних областях та гірських районах місцями 25-31° морозу, на півдні Криму та Одещини 8-13° морозу;

Раніше синоптики попереджали, зо після 15 числа настане похолодання, на сході України стовпчики термометрів уночі можуть опуститися аж до -20 градусів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.