Зимові канікули в Україні: школярі яких регіонів відпочиватимуть довше за всіх

Зимові канікули в Україні: школярі яких регіонів відпочиватимуть довше за всіх.

У 2023-2024 навчальному році тривалість та дати канікул формуються індивідуально кожним закладом освіти. Таке рішення було прийнято Міністерством освіти і науки у звʼязку з повномасштабною війною Росії проти України. У деяких регіонах школярі залишились без осінніх канікул, тож тепер довше відпочиватимуть взимку.

OBOZ.UA зібрав інформацію, коли українські школярі підуть на зимові канікули. Зокрема, є такі заклади освіти, де діти відпочиватимуть більше місяця.

Орієнтовний проміжок часу зимових канікул в українських школах з 23 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року або з 30 грудня – 14 січня.

Найдовшими будуть канікули у школярів Тернопільщини, зокрема у Чортківській громаді зимовий відпочинок продовжиться більше місяця – з 22 грудня 2023 по 29 січня 2024. В інших закладах освіти дати будуть повідомлені окремо.

У Мукачево на Закарпатті діти також будуть довше відпочивати від навчання – з 23 грудня по 21 січня.

На Волині через те, що не було осінніх канікул, зимові триватимуть 30 днів.

Також місяць відпочиватимуть й школярі Івано-Франківської області, а саме з 25 грудня по 26 січня.

У Києві, Дніпрі та Черкасах канікули будуть найкоротшими, за планом діти не будуть ходити до школи з 23 грудня по 7 січня. Два тижні на відпочинок матимуть і учні Луцька.

Школярі Переяславської громади Київської області будуть на канікулах з 25 грудня по 19 січня. Таке рішення обумовлене тим, що під час осінніх канікул діти навчались.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.