На дистанційку потрібно переводити й 1-4 класи, адже шкільні аудиторії та коридори – це каталізатор пандемії

За словами завкафедри анестезіології, дитячої анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медакадемії, у сімейному колі легше інфікуватись, ніж у громадських місцях. (Портал Всеосвіта).

На дистанційний формат навчання необхідно переводити не лише учнів 5-11 класів, але й молодшу школу, переконані лікарі. У закладах освіти майже неможливо дотримуватися усіх необхідних протиепідемічних заходів, а тому існує загроза, що дитина принесе вірус у родину – де ризик інфікування набагато вищий ніж у будь-яких громадських місцях.

Дотримуватись карантинних вимог в шкільних класах і коридорах неможливо. Діти ніколи не будуть все це виконувати. І там відбувається каталізатор пандемії. Через тісні контакти вони інфікують одне одного і вчителів, а потім ідуть додому, де є дорослі, і що гірше – бабусі с дідусями. Сімейні контакти дають дуже високий рівень інфікування, на відміну від тимчасових десь в супермаркеті або торговельному центрі, – наголосив у коментарі виданню ZN.UA Володимир Корсунов, завкафедри анестезіології, дитячої анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медичної академії післядипломної освіти.

За його словами, дитяча лікарня Харкова вперше за весь період пандемії завантажена майже на 100%. На лікуванні перебувають діти будь-якого віку: й малюки, й підлітки.

Водночас Олена Фіданян, директорка Департаменту освіти і науки Києва, у статті ZN.UA підкреслила: дошкільнята й початкові класи не можуть повноцінно навчатися без прямого контакту з вихователем чи учителем. До того ж не всі батьки мають змогу залишатися з дитиною вдома чи попросити когось про допомогу.

Саме тому вихованців садків та учнів початкових класів переводимо на дистанційку лише за надзвичайних обставин. Дитячі установи можуть бути відкриті навіть у «червоній» зоні. Але зараз ми входимо у жорсткий локдаун і тимчасово закриємо й їх, – зазначила Фіданян.

Читайте також  Стало відомо, з якими проблемами можуть зіткнутися українці під час зарахування дитини до школи.

Нагадаємо, що Київ запровадив тотальний локдаун, який передбачає закриття дитсадків, початкової школи, а також зупинку роботи транспорту – він курсуватиме лише за спецпропусками. Також жорсткі обмеження почали діяти у Львові, Чернігові та Вінницькій області.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.