СБУ відкрила кримінальне провадження проти Фаріон – “шиють” відразу 4 статті

Екснардепка Фаріон “наговорила”достатньо для СБУ
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон, колишньої народної депутатки.

Ця інформація стала відома від пресслужби СБУ.

СБУ розпочала кримінальне розслідування та призначила низку експертиз для перевірки висловлювань і публікацій Ірини Фаріон.

Згідно з матеріалами слідства, під час одного інтерв’ю народна депутатка 7-го скликання висловила свою категоричну неприязнь до російськомовних військовослужбовців ЗСУ, не визнаючи їх українцями. Це викликало значну хвилю обурення серед українських захисників та суспільства загалом.

Додатково, у своїх соціальних мережах Ірина Фаріон опублікувала повідомлення зі скріншотом від проукраїнського студента, що проживає у тимчасово окупованому Криму. Цей допис містив особисті дані відправника, що призвело до переслідування його російськими спецслужбами.

Кримінальне провадження ініційоване за такими статтями Кримінального кодексу України:

▪️ Стаття 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

▪️ Стаття 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю);

▪️ Стаття 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер);

▪️ Стаття 182 (порушення недоторканості приватного життя).

Крім цього, СБУ запровадила психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Ірини Фаріон. Наразі триває досудове розслідування цих подій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.