Всім чоловікам приготуватись: ВЛК по всій країні терміново розширюють штат, до чого готуються

У Кабміні планують серйозно збільшити штат медкомісій.

На даний момент серйозно зросло навантаження на військово-лікарські комісії (ВЛК). З цієї причини заплановано вдосконалення системи діловодства, повідомило Мінреінтеграції.

ВЛК приймають спеціальні постанови про придатність до військової служби. Зокрема, про причинний зв’язок захворювань (поранень, контузій, травм, каліцтв), потреби в лікуванні, реабілітації, протезуванні тощо. Командування медичних сил ЗСУ ухвалило рішення про збільшення штатної чисельності для налагодження роботи, адже існує кадрова проблема у діловодстві самих комісій.

Віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук доручила звернутися до Головного управління персоналу Генштабу з проханням у найкоротший термін надати дорожню карту щодо збільшення кількості штатних одиниць ВЛК.

Також на засіданні міністерства прозвучала пропозиція створити гарячу лінію ВЛК. На ній родичам попередньо пояснюватимуть всю процедуру, надаватимуть інформацію про необхідні документи тощо.

Планується обладнати окреме робоче місце для працівника кол-центру, щоб він постійно був на зв’язку та приймав звернення. Це, зокрема, стане можливим завдяки цифровізації ВЛК, яку запроваджує Кабінет міністрів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.