Діти школу закінчать з вусами та малюками у візочках, – батьки про повернення додому після навчання за кордоном

З проблемою зарахування оцінок та вибору школи, класу, стикаються чимало школярів та їхніх батьків.

Киянка Альона Гірда в одній з профільних груп у Facebook розповіла про власний досвід зарахування в українську школу після навчання її дитини за кордоном.

Каже, що дівчинці 7,5 років і вона вже в третьому класі міжнародної школи (жінка не уточнила, в якій саме країні, лише написала, що в Азії). Проте в Україні їй порадили віддати доньку до 1 класу.

Допис жінки знайшов відгук у багатьох українських мам, які долучилися до обговорення. Багато з них не розуміють, чому, коли українці тікали від війни за кордон, їх до шкіл взяли без проблем, а в Україні – це не так просто:

Anna Pashkova чому европейска школа приймає українських дітей та не переймається що вони там щось не знають з її програми? А в нас проблема.

Алена Уланович

Відчуваю, що наші діти школу будуть закінчувати з вусами, нареченим, малюками у візочках

Юля Бойко

Мені от цікаво. Уявімо, що ви ще рік або ж два залишитеся за кордоном, то коли доньці буде 8,5 чи 9,5, то теж лише 1 клас? Лише тому, що вона не ходила в нього тут?

Oxana Levchuk

Теж дивує таке відношення до «своїх» же українських дітей, хто ж буде відбудовувати країну якщо так їх приймають?! Мої діти були в початкових класах коли приїхали до Німеччини, їх відразу взяли в ті класи, в яких вони були в Україні, і зараз ходять третій навчальний рік, проблем немає… В Україні були відмінниками, продовжували навчання за сімейною формою, поки одна розумна вчителька з трудового навчання не поставила за пошиту дитиною іграшку 6 балів, після чого дитина сказала: «Випиши мене з цієї школи!» От я і забрала документи після 5 класу ( хоча математика, українська була 10-11 балів)

Читайте також  “Лише 20% мають постійну роботу”: щодо українських біженців буде вжито заходів

Нагадаємо! Ще влітку Міністерство освіти й науки дало чітке роз’яснення щодо кроків батьків та освітян в подібних ситуаціях. Тоді Міносвіти запевнило, що за наявності документів, які підтверджують навчання дитини у школі за межами України, вони визнаються, а предмети зараховуються за наявності переліку вивчених учнем тем.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.