Як оскаржити відсторонення від роботи за відсутність COVID-сертифікату: юрист дав пораду, відео

Українцям розповіли, як діяти, якщо роботодавець відмовляється видати наказ про усунення від роботи за відсутність ковід-сертифікату, без якого не можна оскаржити рішення у суді.

Порадами поділився юрист Ростислав Кравець.

“Бує безліч ситуацій, коли на руки не видають наказ і не дають його сфотографувати, навіть якщо ви в ньому вказали, що ви не згодні”, – каже юрист. Він радить домагатися від канцелярії видачі необхідних документів – подавши заяву особисто або надіславши поштою, якщо її відмовляються приймати.

“У такому разі необхідно через канцелярію подати письмову заяву з проханням його (наказ – Ред.) надати. Якщо канцелярія його не приймає, то надсилайте поштою цінним листом з описом. Просіть надати наказ, довідку про зарплату за останні два місяці, копію трудової книжки, і таким чином зможете захищати свої права у суді”, – уточнив Кравець.

Він також порекомендував добре обміркувати своє рішення про подання позову до суду, адже велика ймовірність того, що суд ви програєте.

“Багато хто зараз втрачає сумніви – подавати позов чи ні. Ви повинні прийняти для себе рішення самі. Я хочу звернути увагу, що у зв’язку з посиленням питань, пов’язаних з вакцинацією, і поширенням їх на держпідприємства з 9 грудня, ви повинні вирішувати самі. Термін для подання позову – один місяць. Вирішіть, захищатимете свої права чи ні. Не варто починати, щоб потім кинути на половині шляху”, – додав юрист.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.