Як забиратимуть права у ухилянтів: нардепи розробили покрокову схему

У законопроекті про мобілізацію, який Рада готується розглянути вже найближчим часом, передбачено позбавлення українців прав на керування транспортним засобом.

Ухилянтів планують позбавляти права на керування транспортними засобами за такою схемою:

Протягом 30 днів ТЦК подає до суду позов, що підтверджує необхідність обмеження права керування транспортним засобом.
Суд протягом 30 днів розглядає позов письмово, не викликаючи сторони на слухання. Але у разі клопотання про явку суд може призначити засідання.
Суд може відмовитись приймати позов, якщо ТЦК не доведуть, що громадянин не виконав обов’язки, передбачені законом. Або якщо не буде доведено, що не можна було привести до ТЦК без цього заходу.
Рішення судів за такими позовами підлягають негайному виконанню. Водночас громадянам надається 15 днів на апеляцію.

Варто нагадати, що Комітет з національної безпеки та оборони за поданням Кабміну повністю прибрав розділ про терміни служби з мобілізаційного законопроекту. Таким чином, демобілізації після 36 місяців служби не буде.

Ті, хто отримав 2-3 групу інвалідності після 24 лютого 2022 року (крім військовослужбовців), мають пройти повторний медогляд. Крім того, передбачається обмеження консульських послуг для чоловіків віком від 18 до 60 років, які не мають військово-облікових документів.

Крім того, незалежно від придатності до служби або відстрочок кожна людина цього віку буде зобов’язана носити військовий квиток при собі та пред’являти на вимогу поліцейських, співробітників ТЦК, а також прикордонників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.