Окупанти кардинально змінили тактику ударів по Україні: “Якщо вся минула зима – це чисто…”

Експерт пояснив, скільки ракет одночасно можуть запустити окупанти, та наскільки небезпечною буде ця зима.

Ситуація цією зимою буде плюс-мінус такою, як минулого року, а частково навіть більше на нашу користь. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в інтерв’ю Василю Голованову. politeka.net

“Максимально за добу рекорд, який вони ще поки що не подолали, — 120 ракет, це перший день нашої війни. Максимально за місяць — 236, минулий грудень. Поки що більшого не показали.

Чи будуть завдавати ударів? Будуть. Є певні акценти у зміні штатного запуску: якщо вся минула зима – це чисто ракетне озброєння, скажімо, на 95%, то тепер з’явилася компонента, котра називається шахеди, завдання яких розбалансовувати нашу систему протиповітряної оборони, вивчати особливо шляхи підлету до цілей, а потім вже потенційно цим самим шляхом можливо будуть летіти наступні крилаті ракети”, — заявив Петро Черник.

ЗСУ, ракета, війна

Експерт навів українцям показові цифри щодо співвідношення бойових частин шахедів і ракет.

“Шахед — це 50 кг, це як штатний артилерійський снаряд, а, скажімо, та сама Х-101 — більше 400 кг, Калібри варіюються від 250 до тих самих 450 кг, це доволі багато. От мій погляд: будуть комбіновані пуски. Взагалі ракетні пуски будуть упритул до останнього дня цієї війни, ми не видихнемо. Правда, маю сказати, що рівень протиповітряної оборони суттєво зріс, ми покращилися у цій частині”, — додав Петро Черник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.