Саме цей Герой “вказав напрямок” російському воєнному кораблю. Роман — творець того самого гасла війни з російськими окупантами (фото)

Саме цей Герой “вказав правильний напрямок” російському воєнному кораблю. Роман — творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Слава Україні! Героям Слава! 

Таких героїв треба знати в обличчя! Автора фрази про російський воєнний корабель нагородили відзнакою

Роман Грибов брав участь в обороні острова Зміїний і потрапив у полон.

Черкаського прикордонника Романа Грибова, який брав участь в обороні острова Зміїний та промовив ту саму крилату фразу про російський корабель, нагородили відзнакою “За заслуги перед Черкащиною”. Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

“Роман — творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність”, — зазначив Табурець.

Вранці 24 лютого до Зміїного підійшли два російські кораблі “Москва” та “Василий Быков” і висунули українським прикордонникам вимогу здатися. У відповідь почули: “Русский военный корабль, иди …”. Під вечір острів захопили.

Спочатку вважалося, що 13 прикордонників віддали своє життя за Україну. Згодом виявилося, що принаймні частина з них потрапила в полон. Днями президент Володимир Зеленський повідомив, що дехто таки відійшов у вічність. Всіх полонених прикордонників обміняли.

Тетяна Грибова з Черкащини розповіла журналістам, що на знаменитому аудіозаписі звучить голос її сина. “Коли мій син “вказав напрямок” кораблю, то я зрозуміла, скільки звитяги у цих словах. Це стало закликом до боротьби проти проклятого окупанта у всьому світі”, — зазначила вона.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: