Про свою машину можете забути: у Раді готують нові обмеження для водіїв

Що може змінитись для водіїв.

Зараз в Україні розглядається важливий захід щодо зменшення шумового забруднення – заборона автомобілів, які не мають глушників. Михайло Подоляк, радник глави Офісу Президента, наголосив на необхідності цього потенційного законодавства. Про це пише avtosota.

Отже, поліція не має повноважень перехоплювати водіїв надмірно гучних транспортних засобів, які можна порівняти з шумом, створюваним іранськими безпілотниками Shahed. Для вирішення цієї проблеми розробляється новий законопроект, який має на меті надати владі повноваження ефективно боротися з шумовим забрудненням.

Наголошуючи на демократичних принципах, Подоляк зазначив, що у вільному суспільстві дії, які прямо не заборонені, мають вважатися дозволеними. Однак, якщо транспортні засоби, безумовно, призводять до надмірного шуму, законодавці повинні обміркувати та розробити відповідні правила, щоб протистояти цій проблемі. Радник висловив оптимізм, що після того, як законопроект буде сформульовано, він ефективно функціонуватиме.

Точні терміни розробки та прийняття цього законопроекту залишаються невизначеними, але уряд бере активну участь у цьому процесі. Водночас Верховна Рада розглядає законопроект, який передбачає визнання іноземних сертифікатів відповідності, за винятком російських та білоруських сертифікатів. Метою є спростити митне оформлення імпортних транспортних засобів на підставі їх реєстраційних документів та документів на право власності.

Очікується, що нові правила полегшать фінансовий тягар для українців шляхом значного зниження загальної вартості імпорту автомобілів, яка оцінюється в межах від 100 до 200 доларів США. Проте, автомобілі, віднесені до категорії “списаних” без належних реєстраційних документів, все ще потребуватимуть сертифікації.

Майбутня заборона на автомобілі без глушників, ймовірно, отримає значну громадську підтримку з боку тих, хто вважає нестерпним шум.

Нинішні обмеження на втручання поліції можуть бути усунені за допомогою запропонованого законодавства, яке обіцяє ефективну стратегію для вирішення цієї проблеми.

Читайте також  Вліплять від 17 до 34 тис. грн штрафу: Рада готує водіям нову кару

Крім того, ініціатива щодо іноземних сертифікатів відповідності наголошує на зобов’язанні України сприяти імпорту вживаних автомобілів за більш доступними цінами. Очікується, що ці регуляторні зміни будуть позитивно сприйняті громадянами та говорять про готовність України адаптувати свою політику до пріоритетів добробуту громадян.

Таким чином, розгляд Україною питання про заборону автомобілів без глушників, поряд із зусиллями щодо визнання іноземних сертифікатів відповідності, свідчить про узгоджені кроки, спрямовані на зменшення шумового забруднення та забезпечення економічних вигод для громадян України. Приділяючи увагу цим питанням та вносячи відповідні зміни до законодавства, уряд прагне створити збалансоване та фінансово сприятливе середовище як для власників транспортних засобів, так і для широкого загалу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.