Повістки будуть вручати в оселях українців, працівники ТЦК ввійдуть прямо в помешкання

Військовий адвокат Руслан Ткаченко повідомив, що працівники ТЦК можуть заходити на приватну територію цивільних українців. Відповідно вони можуть видати повістку громадянину у його власній оселі. За законодавством головним є сам факт вручення повістки, навіть у разі відмови її підписати з боку громадянина.

Як повідомляє “Інформатор”, він також зазначив, що за українським законодавством працівники ТЦК можуть вручати повістки на приватних територіях та в будинках і квартирах. За його словами, законодавство дозволяє військовим відвідати житло людини, вручити повістку та здійснити інші процедури мобілізації.

“Якщо працівники ТЦК з поліцією мають всі офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження. То по закону України вони мають повне право зайти на приватну територію та вручити повістку”, – зазначив адвокат.

Також він додав, що кожна повістка фактично є наказом який громадянин виконувати. У разі, якщо людина відмовиться від підпису повістки, то це не звільнить її від зобов’язань, які вже є у повістці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.