Камери для зґвaлтувaння та мoтoрoшні тoртури: звільнений з полону парамедик розповів про звірства росіян

Медик пробув у полоні майже рік.

Парамедик Юрій Армаш майже рік пробув у ворожих катівнях. Про пережите зміг говорити лише після того, як пройшов не один курс реабілітації.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерія Кузнєцова.

6 травня 2023 року з російського полону вдалося повернути 45 українських захисників. Серед них і 33-річний Юрій Армаш. Тоді, зізнається він, до останнього не міг повірити, що вдома. Далі була довгоочікувана зустріч із мамою та молодшою сестрою.

В полоні Юрій Армаш пробув майже рік. Схопили його росіяни в Новій Каховці, звідки не встиг виїхати, і майже одразу викрили, що чоловік – медик і має армійський досвід.

“Вони почали перевіряти по якійсь програмі, одразу сказали, що офіцер-лікар. На першому допиті до нас використовували ножі, шила, битки, на наступних допитах, то вони використовували електрострум”, – каже Юрій Армаш.

В захопленому відділку поліції Нової Каховки, який перетворили на катівню, окупанти не шкодували ані цивільних, ані дітей. Коли росіяни дізналися, що Юрій – парамедик, дозволили йому допомагати закатованим українцям. Побачене його шокувало – чи не в кожного були рани на голові.

“У них була вільна камера, в якій вони ґвалтували жінок. Це були не тільки жінки, а й дівчата”, – згадує Юрій.

Окупанти перевезли Юрія до колонії в Ростові, де, дізнавшись про його минуле, піддали жорстоким тортурам.

“Насилля було в різних формах, яке тільки воно існує, воно там і було. Якщо щось не так сказав, подивився, спускали до підвалу, підвішували за ноги і починали катувати, як їм тільки хотілося”, – згадує парамедик.

У ростовській в’язниці Юрій пробув шість місяців, поки не почув від наглядачів – він у списках на обмін. Зараз чоловік весь вільний час проводить із батьками. А ще проходить реабілітацію, підтримує родини полонених і розповідає всім про звірства росіян. Понад усе Юрій мріє про перемогу й повернення додому побратима, з яким пережив усі жахи російської тюрми.

Читайте також  Стало відомо, шо Путін та Шойгу планували створити для українців на своїх землях

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.