Неуважних водіїв почали масово штрафувати на 3400 грн., що потрібно знати

Нова схема розводу на дорогах
Стало вже звичним, що українські поліцейські наживаються на водіях, очікуючи можливого порушення, аби оштрафувати їх за будь-яку неуважність.

Про це йдеться в матеріалі видання wheel-news.com.

Останнім часом спостерігається цікавий шахрайський трюк, який використовують працівники правоохоронних органів. Вони почали штрафувати водіїв за прострочені “тимчасові” посвідчення водія. Водіям виписують штраф на суму 3400 грн.

Проте, за чинного військового стану, такі дії є недопустимими, оскільки уряд призупинив термін дії цього документа.

Так, Кабмін постановою від 03 березня 2022 р. № 184 подовжив дію тимчасового посвідчення водія на весь період дії воєнного стану. Зокрема у пункті 1 даної постанови вказано, що особа допускається до керування транспортним засобом за наявності у неї національного (українського) тимчасового посвідчення водія (виданого вперше) відповідної категорії, навіть якщо термін дії його закінчився.

Тобто це означає, що особа не може бути притягнутою до відповідальності за прострочене тимчасове посвідчення водія. Крім того, у постанові не вказується, коли саме воно має бути простроченим, до введення воєнного стану чи під час. Отже з цього можна зробити висновок, що з простроченим водійським посвідченням виданим вперше допускається керування транспортним засобом відповідно до категорії (не має значення це мотоцикл, легковий або вантажний автомобіль).

Слід також зазначити, що виходячи із тексту документа, тимчасове водійське посвідчення потрібно буде обміняти на постійне упродовж року після дня припинення воєнного стану.

Проте деякі поліціянти користуючись необізнаністю або неуважністю – штрафують водіїв на 3400 грн. за незамінне тимчасове посвідчення водія. Порте варто знати, що такі незаконні дії можна оскаржувати в суді. І в разі такої скарги, після вивчення всіх обставин справи, рішення про накладання такого штрафу може буде скасовано в судовому порядку.

Читайте також  Слухання у справі франківського "стоматолога-різника" перенесли через відсутність адвоката

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.