Кабмін вніс три зміни до Правил дорожнього руху

Кабмін України вніс три зміни до Правил дорожнього руху, щоб привести українське законодавство відповідно до законодавства Євросоюзу. Про це у Telegram проінформував представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабмін вніс три зміни до Правил дорожнього руху – today.ua
За його словами, по-перше, українським водіям доведеться тепер поза населених пунктів включати денні світлові вогні або ближнє світло фар. На жаль, у цьому пункті Мельничук нічого уточнювати не став. В Україні, згідно з Правилами дорожнього руху, потрібно обов’язково включати денні світлові вогні або ближнє світло фар у період з 1 жовтня до 1 травня, щоб знизити кількість ДТП. Інакше патрульні поліцейські можуть притягнути водія до адміністративної відповідальності.

Мельничук повідомив, що Кабмін вніс зміни, відповідно до яких водії всіх транспортних засобів повинні під час руху поза населеними пунктами включати денні світлові вогні чи ближнє світло фар. Жодних обмежень щодо дат він не назвав. На сайті Кабміну відповідної постанови ми не знайшли. Очевидно, тепер водії повинні завжди поза надісланими пунктами включати денні світлові вогні або ближнє світло фар. Сподіваємось, що Кабмін уточнить цей пункт.

По-друге, за словами Мельничука, Кабмін заборонив перевозити дітей, ріст яких менше 150 см, у ТЗ без використання дитячих утримувальних систем, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цієї машини та на задньому сидінні мотоцикла чи мопеда, крім деяких винятків.

По-третє, Кабмін уточнив список дорожніх знаків, які позначають спеціальні місця для стоянки на трасах та дорогах для автомобілів. У цьому випадку теж подробиць поки що немає.

Нагадаємо, у пункті 9.8 ПДР йдеться про те, що з 1 жовтня по 1 травня у всіх транспортних засобів поза населеними пунктами мають бути включені денні ходові вогні, а якщо їх немає, то ближнє світло фар. За таке правопорушення водії притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 125 КпАП (Порушення правил дорожнього руху, не передбачене іншими статтями КпАП). Покарання за цією статтею – усне попередження.

Читайте також  На телеканалі “Україна” стався курйоз: у прямий ефір вийшла гола жінка (ВІДЕО)

Іноді поліцейські за таке правопорушення можуть оштрафувати за ч. 2 ст. 122 КпАП – порушення правил використання зовнішніх освітлювальних приладів. Штраф за цією статтею становить від 425 до 510 гривень. Але юристи вважають, що кваліфікувати вищезазначене порушення правил дорожнього руху за цією статтею неправильно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.