Усі чоловіки напружилися: у ЗСУ розповіли, чи будуть призивати на службу кожного

У ЗСУ роз’яснили, чи загрожує мобілізація кожному чоловікові.

В Україні з перших днів повномасштабного російського військового вторгнення продовжується загальна мобілізація. Не всіх чоловіків призовного віку вже призвали. У Сухопутних військах ВСУ прокоментували заяву заступника міністра оборони Наталії Калмикової, що держава “доведеться захищати кожному”, пише Апостроф.

Зазначається, що обов’язок захищати свою країну прописано у Конституції України. На цей час мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років, які можуть за станом здоров’я проходити службу.

Керівник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що для того, щоб бути готовим виконувати свій обов’язок, необхідно з’явитися до своїх територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) та оновити свої облікові дані.

Якщо людині передбачено відстрочку від мобілізації, тоді потрібно якнайшвидше скористатися цим правом. Це потрібно, щоб ТЦК правильно використовували ресурси.

Наприклад, людина за базою в реєстрі вважається як військовозобов’язана і здорова, а вона має хворобу, але нічого не повідомив про це ТЦК. Відповідно в ТЦК не знають цієї інформації, що людина вже не може проходити службу.

Те саме стосується обліку жінок із медичною освітою, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік для того, щоб українська влада знала, які в країні є резерви.

Військовий наголосив, що і раніше жінки, які навчалися у медичних вишах, були військовозобов’язаними. Він підкреслив, що ажіотаж із цього питання штучно підігрітий російською пропагандою, яка намагається прирівняти облік до мобілізації.

Але, за словами Фітьо, облік медичних співробітників жінок потрібен також для того, щоб знати, який є резерв у країні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.