Шампанське та коньяк залишаться у минулому: Рада введе через них штрафи

У Раді введуть штрафи через назви «шампанське» та «коньяк»
Кабмін вніс до Верховної Ради проект зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким чином мають намір штрафувати за незаконне використання зареєстрованих брендів із грудня наступного року. Про це йдеться у проекті Закону №10162.

Новим Законом пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері географічних вказівок спиртних напоїв.

Таким чином, алюзія передбачає штраф, розмір якого становить від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, від 340 гривень до 850 гривень.

Як повідомляється в пояснювальній записці до проекту, закон «Про географічні вказівки спиртних напоїв», ухвалений у грудні 2022 року, набирає чинності 28 грудня 2024 року.

Законом урівнюється положення національного законодавства з нормами права Європейського Союзу та встановлюються загальні правила визначення, опису, подання та маркування спиртних напоїв, правила використання офіційних найменувань спиртних напоїв, особливості використання та захисту географічних вказівок спиртних напоїв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.