Масове скасування осінніх канікул: у яких областях діти залишаться без відпочинку

Навчальний рік стартував 1 вересня 2023 і буде продовжуватись до 28 червня 2024 року. Процес будо подовжено через війну для повноцінного виконання навчального плану.

Вже наприкінці цього місяця повинні були б розпочатись осінні канікули, а саме 23 -29 жовтня, але вже у деяких регіонах їх було скасовано.

За якої причини це відбулося і коли школярі будуть відпочивати розповідає сайт Економічні новини.

Про відміну осінніх канікул було повідомлено на Львівщині. В освітньому департаменті Львівської ОВА було повідомлено, що у чотирьох громадах канікули будуть перенесені на зимовий період.

Таке рішення було прийняте задля заощадження енергоресурсів та мінімізування впливу ймовірних блекаутів.

Скасувати осінні канікули вирішили і у Переяслівській громаді, що на Київщині. Начальником відділу освіти Переяславської міської ради Петром Ярмоленко було названо причину.

Так було вирішено через безпеку та енергетичні можливості, які поки дозволять проводити навчання у нормальному режимі.

Відомо, що у Переяслівській громаді взимку канікули будуть тривати місяць.

Додаткові канікули для першокласників повині бути з 23 по 27 жовтня. Але рішення може бути переглянутим, зазначив Ярмоленко.

На Івано-Франківщинішколярі також будуть навчатись до кінця грудня без перерви на канікули. Взимку обіцяють конікули довжиною в місяць – з 25 грудня 2023 року до 26 січня 2024 року.

Може бути таке, що окрім осінніх канікул, також будуть скасовані і весняні. Це може статись через перебої зі світлом через обстріли, тому чиновниками було надано такі рекомендації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.