Шмигаль анонсував збільшення зарплат вчителям, 2,5 мільярда на укриття і реформу вищої освіти

2024 року зарплати вчителям в Україні збільшать на 21%. Також уряд виділить 2,5 мільярда гривень на облаштування укриттів.

Джерело: Денис Шмигаль

Очільник Кабміну Денис Шмигаль повідомив, що цього року також у 400 школах розпочне роботу Служба освітньої безпеки. Уряд виділить також на розвиток НУШ 1,5 мільярда гривень.

Які масштабні зміни чекають на українську освіту у 2024 році
Прем’єр-міністр акцентував і на тому, що в Україні триває оновлення сфери профтехосвіти. Уряд, зокрема, планує запустити 80 навчально-практичних центрів.

Також цьогоріч відбудеться масштабна реформа вищої освіти, додав він.

Повністю змінюємо підхід. Це стосується і спеціальностей, за якими держава оплачуватиме навчання. Це стосується й оплати навчання. Запустимо державні гранти. Мета – 60% студентів отримуватимуть різні види державної підтримки,
– акцентував Шмигаль.

Також він повідомив, що виплати українським вчителям цього року збільшать на 21% (з 1 січня зарплати педагогам вже підвищили у межах першого з двох етапів, – 24 Канал.)

Читайте більше новин на тему “реформа освіти”
Раніше міністр освіти та науки України Оксен Лісовий розповідав детально, як Міносвіти має намір реформувати систему вищої освіти. Про це можна прочитати за посиланням.
Ми уточнювали також, на яких спеціальностях мають намір залишити 100%-ве державне замовлення.
І вказали, від чого залежатиме грант на здобуття вищої освіти і як вирахувати приблизну суму, яку можна отримати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.