Часткова мобілізація студентів: кого вже й навчання не врятує від служби

Кому не можна брати академку
Надання академічної відпустки не розглядається як підстава для відстрочки від мобілізації, студенти, які тимчасово призупинили навчання, можуть бути взяті на військову службу, йдеться в матеріалі pmg.ua.

Заступник міністра освіти і науки, Михайло Винницький у листі з роз’ясненнями до керівників ВНЗ, наголошує, що під час академічної відпустки відстрочка не діє, бо студенти фактично не навчаються, і такі студенти можуть бути призвані на службу до Збройних Сил України. Це правило поширюється на тих, хто перебуває в академічній відпустці та не має інших законних підстав для відстрочки від призову, додав він.

Він також зазначив, що академічна відпустка може бути продовжена на термін військової служби. Після демобілізації студенти мають право повернутись за парти.

Навіть студенти, які навчаються заочно, також не мають право на відстрочку. А ті, які обрали денну чи дуальну форму навчання, мають право на відстрочку від мобілізації.

Крім того, навіть абітурієнти, які офіційно не навчаються, але вже вступили до університету або магістратури, можуть отримати повістку.

Отже, важливо мати на увазі, що надання академічної відпустки не є гарантією відстрочки від мобілізації. Кожен студент повинен уточнити свій статус та відповідно до закону вжити необхідних заходів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.