Вкрали у пенсіонерів 70 мільйонів та працюють на росію – викрито шахраїв, які втекли з Києва до Львова

Цілу групу молодих аферистів викрили під час їхньої співпраці зі спецслужбами країни-агресора.

Шестеро хлопців та дівчат не гребували виконувати вказівки російських кураторів. За гроші сиділи в телеграм-каналах та розповсюджували ворожі наративи, які російська пропаганда просуває, щоби нашкодити Україні. Паралельно з тим всі шестеро займалися також телефонним шахрайством. За інформацією журналістів, виманювали гроші у людей, які вірили, що розмовляють з працівниками банку та повідомляли їм конфіденційну інформацію щодо власних рахунків. Пише Критика.
Найцікавіше те, що працювати на росію молоді люди погодилися, самі знаходячись на заході України. Наприклад, один з них, Назар Джус робить свою справу з смт Іваничі – це на Волині. А 20-річна Анна-Марія Федак спокійно живе на фсб-шні гроші аж у Львові, також зі Львівщини виконують накази російських кураторів і 22-річний Ярослав Рудик, 28-річний Олександр Горбунов, 24-річна Юлія Генда та 25-річна Діана Куцак.

Дані цих зрадників, які у розпал війни отримують гроші від агресора та працюють на країну-терористку, оприлюднили небайдужі користувачі соцмереж. Тепер ця інформація доступна в тг-каналах, а половина роботи правоохоронців вже зроблена.
Втім, правоохоронцям та європейським журналістом вже давно відомо про цю діяльність. Журналісти ВВС вже робили розслідування кілька років тому. І мова там про інвестиційну компанію Milton Group. Під видом брокерства та інвестицій в криптовалюти ці шахраї обманювали пенсіонерів – розслідувачі з’ясували, що суми сягають 70 мільйонів доларів. З тих пір шахрайська контора встигла втекти з Києва та «загубитися». Та ж ось знову вистрибнула вже у Львові, на вулиці Антоновича вони орендують цілих два поверхи під офіси та продовжують знущатися з людей.

Встиг прославитися і очільник цього угруповання. Відомо, що він діє разом зі своєю матір’ю.
Дімітрій Циргаія почав з того, що викрав гуманітарну допомогу, зібрану для людей, які тікали від війни. В одному з невеликих населених пунктів на заході України 25-річний чоловік організував викрадення прямо зі складського приміщення. Туди місцеві приносили не тільки одяг та ковдри, але й коштовне медичне приладдя. Дімітрій Циргаія виніс все, що було запаковано в спеціальні бокси з написом «Допомога». А після того підключив до оборудки й свою матір – Лали Шенгелія долучилася до розкрадання вже на наступному етапі. Разом родина розробила цілий план, як заволодіти партією гуманітарної допомоги від Європи, яку відправляли для українських військових. Матір зловмисника прописана в Харкові по вулиці Кузнецькій, 23. Їй належить автомобіль BMW X5. Саме на цій автівці з чергового складського приміщення вночі вивозили турнікети та засоби особистого захисту, призначені для відправки на передову. Далі планували продати все вкрадене, та можливо встигли частково це зробити.

Читайте також  Як раніше уже не буде. В Україні оновили правила перетину кордону. Від завтра

А коли допомоги від мами Дімітрію стало замало, він залучив ще одного помічника. Ним став Данило Сепік з Харківської області. Хлопцю всього двадцять два роки, він з Тавільжанки, це Двурічанський район. Але провінційне походження не завадило йому стати помічником досвідченого афериста та шахрая Дімітрія Циргаія. Ще три роки тому Сепік шукав собі роботу – в резюме вказував, що має диплом Національного університету імені Каразіна та вміє переконувати, знаходити компроміс, а серед особистих якостей відзначав стресостійкість. Все це згодилося йому в злочинній діяльності, до якої його залучив Дімітрій Циргаія.

Їхня злочинна діяльність і досі не зупинена, за попередніми даними, Дімітрій Циргаія разом з 54-річною матір’ю Лали Шенгелія та молодим помічником Данилом Сепіком задіяні ще в низці шахрайських схем, пов’язаних в тому числі з обманом людей, які платили гроші, щоби виїхати з окупованих територій, але були ошукані невідомими.

Тому шахрайські кол-центри не єдине джерело доходів цього угруповання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.