Українців хочуть за гроші випускати за кордон

У Раді пропонують за гроші випускати чоловіків призовного віку.

В Україні через повномасштабне російське військове вторгнення триває загальна мобілізація. Чоловікам призовного віку на період дії воєнного стану не можна залишати країну, оскільки їх можуть будь-якої миті мобілізувати. Але у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №8029 від 13 вересня 2023 року, яким пропонується за гроші офіційно випускати чоловіків з України.

Не секрет, що не всі українці бажають захищати свою країну і будь-якими способами намагаються виїхати, купуючи у співробітників територіального центру комплектування (ТЦК) або у членів військово-лікувальної комісії (ВЛК) липові довідки за величезні гроші для виїзду за кордон.

Чиновники вигадали, як тепер чоловікам легально виїжджати, не боячись бути спійманим, покараними та засудженими людьми.

Зокрема, в записці пояснення автори законопроєкту пропонують, щоб такі особи вносили гарантований внесок до державного банку в розмірі 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян.

Вказується, що станом на сьогодні ця сума становить 13 тис. грн. З цього показника щомісячна сума, що дорівнює податку з мінімальної зарплати, становить 2697,5 грн. ЄСВ із цієї суми у розмірі 22% становить 1430 грн, ПДФО у 18% – 1170 грн, ще військовий збір у 1,5% – 97,5 грн перераховуватиметься на рахунок ЗСУ.

Також чоловік, який таким чином бажає легально виїхати з країни, повинен буде письмово підтвердити, що добровільно зобов’язується щомісяця переказувати з “мінімалки” ту саму суму податків та дозвіл з неї переказувати щомісяця гроші на рахунок ЗСУ.

Автори пишуть, що, можливо, скептики вважатимуть, що чоловік виїде з країни у такий спосіб і перестане сплачувати ці внески.

Але вони вигадали, що якщо такий громадянин не буде справно сплачувати податки, тоді потім не зможе в’їхати до країни назад.

Читайте також  “Підвищення зарплати до 30 тисяч гривень”: Відомий політик розповів коли українці стільки зароблятимуть

Ті ж, хто виїхав незаконно, а президент України Володимир Зеленський погрожував їм після повернення проблемами, зможуть також сплатити ці податки. Але їм доведеться заплатити більше за кожен місяць перебування за кордоном на час дії воєнного стану.

Також автори документа зазначили, що до повномасштабного російського військового вторгнення чимало чоловіків працювали за кордоном, переказували в Україну сім’ям гроші й тим самим приносили країні чималий дохід.

Зараз цього немає і якщо запровадити ці податки, то економіці країни буде трохи легше коштом таких надходжень.

Чоловіки ж зможуть легально виїжджати, не почуватися “рабами” в країні, відновляться інвестиції від заробітчан.

До слова, адвокат Андрій Неклеса у себе на сторінці у TikTok запитав думки українців, що вони думають про цей законопроєкт.

Люди писали, що дехто готовий заплатити хоч 50 тис. грн, щоб виїхати без проблем. У такому разі, написав чоловік, він наступного ж дня з родиною виїхав би з України.

Інші пишуть, що знову бідні мають воювати, а хто має гроші — тепер зможуть законно виїхати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.