Погоду визначатиме полярний вихор: синоптики розповіли, якою буде зима в Україні

За словами метеорологів, зараз над Північним полюсом формується полярний вихор, від якого залежить погода взимку 2023-2024. Попередньо вони стверджують, що суттєвої відмінності від минулого сезону не буде: опади у вигляді снігу та дощів будуть досить рідкісним явищем.

Інформація про це міститься на ресурсі Severe Weather, що становить прогнози для всієї Європи. Температура повітря взимку – хвилююча тема для українців, адже Росія може знову обстрілювати інфраструктуру нашої країни, яка забезпечує в наших будинках тепло та електрику.

“Попередні прогнози – дуже умовні – опадів більше або менше, температура повітря буде вищою за норму або нижче. Звичайній людині воно ні про що не скаже – ми знаємо, що все одно взимку буде холодно і колись буде сніг”, – розповіла в інтерв’ю радіо NV синоптик Наталія Діденко.

Зараз прогноз погоди на зиму виглядає приблизно так:

Грудень 2023 року – денна температура повітря в середньому коливатиметься до -1 градуса, а вночі – від 0 до -8. Снігу буде небагато і не у всіх областях.
Січень 2024 року очікується теплішим, ніж грудень, але періодично будуть і холодні дні – до -8 градусів. Опади незначні.
Лютий 2024 віщує середню температуру 0 градусів, а вночі повітря може охолоджуватися до -11. Вірогідність опадів висока, але вони також незначні без затяжних снігопадів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.