Школярі трьох областей України залишаться без осінніх канікул

Деякі школи трьох регіонів України вже точно вирішили не йти на осінні канікули у 2023 році, а зробити довшими зимові. На щастя, це не стосується тернопільських школярів. А от учні Львівської, Івано-Франківської та Київської областей будуть відвідувати заклади освіти до кінця грудня.

Таку інформацію повідомили в департаментах освіти і науки обласних військових адміністрацій відповідних регіонів. Там зазначили, що відповідно до рішення Міністерства освіти і науки України, в 2023/2024 навчальному році дати та тривалість канікул вирішуються окремо кожною школою.

Без осінніх та весняних канікул залишаться школярі Івано-Франківської області. Натомість у місцевому департаменті повідомили, що тривалість зимових буде майже місяць – з 25 грудня 2023-го до 26 січня 2024 року.

У Львівській області, за отриманою департаментом інформацією, чотири громади перенесли осінні канікули на зимовий час. Там зазначають, що в такий спосіб зекономлять енергоресурси та мінімізують вплив ймовірних блекаутів, якщо Росія поновить обстріли критичної інфраструктури.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.