“Почався найважчий період”: Зеленський попередив українців

Президент у своєму інтерв’ю для румунського видання “Digi24” розповів про те, на якому етапі Україна знаходиться у війні та про вибори.

За словами президента, зараз – заключний етап війни, і він найважчий. Першим етапом були захоплення, потім зупинення військ, а останній – перехоплення ініціативи, тому Україна зараз на останньому етапі.

Контрнаступ
Він акцентував увагу на тому, що військові України йдуть у контрнаступ, а війська ворога покинуть наші землі. Про закінчення війни, Президент підкреслив, що здається знає коли воно настане, але не може сказати точно.

Серед інших запитань були запитання про задоволеність швидкістю контрнаступу. Він відповів, що наразі попри виклики ми йдемо вперед і саме за нами ініціатива. Ми втрачаємо багато людей, але попри це рухаємося вперед.

Закінчення війни
Для України кінцем війни, згідно з заявами влади буде вважатися звільнення окупованих територій. А сам Володимир Зеленський підкреслив, що дипломатичним шляхом вдасться вирішити конфлікт у разі повного виведення військ ворога з території України, без бою. Дмитро Кулеба також розповідав, що якщо цей контрнаступ не дозволить звільнити всі території від окупантів, доведеться готуватися до наступного.

Вибори
Окрім того, були запитання і про можливі вибори. На запитання журналістів, чи висував би президент свою кандидатуру на майбутніх виборах, відповідь була неоднозначна. Якщо війна б тривала, то пішов би, але після закінчення війни на другий строк йти не буде.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.