Мобілізація в Україні: Танкіст ЗСУ жорстко висловився про тих, хто не хоче воювати

Працювати треба в тому ключі, щоб чоловіки хотіли йти воювати.

Зміст
Перевага Росії в живій силі: як вирішити проблему
“Ворога не можна недооцінювати”
Про чоловіків “без яєць”
Яким має бути тил
Про “правильну” пропаганду
Нові бійці не приходять, військові отримують поранення або їх вбивають, через це Росія має перевагу в живій силі на війні.

Як вирішити цю проблему, а також чому чоловіки “відгороджуються” від війни, розповів ТВО командира танкової роти “Сталеві вовкулаки” 3-ї ОШБр із позивним “Кагор” в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

Перевага Росії в живій силі: як вирішити проблему
Військовий розповів, що завдання українських бійців — знищувати живу силу Росії: “З цим ми поки що справляємося. А з нашою живою силою є проблема. Не секрет, що частина тих, хто хотів воювати і горів війною, загинула чи отримала поранення, через які не може нести службу. Через ці люди закінчуються. Назвемо їх добровольцями, бо на війні є різні касти людей”.

“Всі ми військові, але є професійні, які все своє життя пов’язали з військовою службою, вони служили ще до всього цього. Є добровольці, які службою не особливо горіли, але на війну вони пішли, тому що це їх обов’язок. А є ті, кого мобілізували”, — говорить танкіст.

“З тих, кого мобілізували, скажу з власного досвіду і того, що я бачив, більшість з них вливаються в наш колектив, тому що у нас в основному добровольці. Потім, коли нам додали людей, яких мобілізували, то вони всі влилися в колектив і немає різниці між добровольцями і мобілізованими. Всі воюють однаково — з однаковим запалом і виконують задачі”, — прокоментував військовий.

Читайте також  Відмовився від мобілізації – залишився без майна і грошей: у Раді розповіли, коли може бути вирішена доля ухилянтів

“Ворога не можна недооцінювати”
“Насильно ловити і заганяти в військкомати — таке собі рішення. Бо пропаганда має працювати не в тому ключі, що противник слабкий, а в тому, що ми навпаки маємо, на мою думку, підкреслювати силу противника і його вагомість. Тому що противника ніколи не можна недооцінювати. Краще його переоцінити і тобі тобі навіть буде простіше, якщо ти підготуєшся до більш складного процесу”, — коментує танкіст.

За його словами, працювати треба в тому ключі, щоб чоловіки хотіли йти воювати: “Я вважаю, що чоловік має це робити”.

Про чоловіків “без яєць”
“Ті, хто виїхав з України і намагається якось переховуватись — це їхній вибір. Не всі народились “з яйцями”. Лише фізично вони є у всіх. Я роблю висновки зі свого оточення, у мене більшість знайомих воюють. Світ так влаштований, що війна завжди була, є і буде. За всю історію людства без війн пройшло в цілому близько 200 років. Але я можу помилятися. Чоловік так влаштований, що він має бути воїном”, — розповідає військовий.

Яким має бути тил
Однак, вважає танкіст із позивним “Кагор”, воювати мають не всі: “Хтось має організовувати тил. Без тилу ми довго воювати не зможемо. Є досить влучний вислів — битви виграє піхота, а війни виграє логістика. Без забезпечення логістики і тилу нічого не буде”.

“Чому, наприклад, росіяни втекли з правого берега Херсона? Бо в них там відсутня логістика. Мости постійно криються, підвозити логістику неможливо, через це вони прийняли рішення відступити звідти і далі тримають оборону там, де в них є логістика. Тому тил також потрібен. Всіх на війну однозначно не заженеш”, — коментує військовий.

Читайте також  Українцям через кілька тижнів перерахують зарплати: скільки отримуватимемо й чому цього мало

“Але якщо говорити про те, як я ставлюся до тих, хто не воює, то якщо вони хоч щось роблять для того, щоб ми могли воювати, це вже добре. Я не говорю зараз про донати раз на рік, а дійсно про якусь допомогу. Можуть бути проблеми з роботою і донатити ти не можеш, але можна піти в благодійний чи волонтерський фонд і допомогти фізично. Тобто якось брати участь у війні”, — додав він.

Про “правильну” пропаганду
“Я вважаю, що пропаганда — запорука успіху. Але вона має працювати у правильному напрямку. Тобто дітей мають виховувати як патріотів своєї країни, щоб ніхто не писав в соцмережах “а чому я маю йти воювати, а що мені дала країна” тощо”, — розповів танкіст.

“В мене така думка — я сам по собі націоналіст і для мене країна — це все. Я розумію, що я для країни — нічого. Я в Україні народився і помру. А Україна як існувала до мого народження, так вона буде існувати і після моєї смерті”, — резюмував він.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЕКСКЛЮЗИВ ТСН.ua! Український танкіст про росіян, мобілізацію в Україні і чоловіків “без яєць”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.