Коли переводять годинники в Україні: як правильно перейти зимовий час

Дотримуючись цих порад, ви можете допомогти своєму організму легше адаптуватися до переходу на зимовий час.


Вже наприкінці жовтня Україна перейде на зимовий час. Це може стати викликом для організму через зміну режиму сну і біологічного годинника. Однак з правильною підготовкою, ви можете зробити цей перехід більш плавним і зменшити негативний вплив на ваше здоров’я.
Як переводять годинники в Україні?
В Україні, як і в багатьох інших країнах, є два щорічні переходи між літнім і зимовим часом. Ось як це відбувається:

Перехід на літній час: В останню неділю березня, годинник переводять вперед на одну годину. Це відбувається зазвичай о 3 годині ранку, коли час переводять на 4 години ранку. Таким чином, день стає довшим.
Перехід на зимовий час: В останню неділю жовтня, годинник повертають назад на одну годину. О 4 годині ранку годинник переводять на 3 години ранку. Це означає, що день стає коротшим.
Ці переходи проводяться відповідно до рішень Уряду України і регулюються законом. Ці заходи спрямовані на оптимізацію використання світлового дня і економію енергії.

Як підготувати організм до переходу на зимовий час?
Змініть розклад поступово:

За кілька днів до переходу до зимового часу постарайтеся лягати спати і прокидатися на 15-30 хвилин раніше. Це допоможе вашому організму поступово звикнути до нового режиму.

Регулюйте освітлення:

Вранці, як тільки прокидаєтеся, спробуйте перебувати на світлі, особливо природному сонячному світлі. Це допоможе вашому організму регулювати біологічний годинник.

Доглядайте за сном:

Зверніть особливу увагу на якість і регулярність сну. Намагайтеся спати в комфортних умовах, уникаючи зайвих подразників, таких як екрани пристроїв.

Дбайте про харчування:

Харчуйтеся збалансовано і вчасно. Уникайте вживання великих порцій і важкої їжі перед сном.

Читайте також  Коли переводять годинник на зимовий час 2021: дата та умови

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.