Вдарять заморозки і випаде перший сніг: погода в Україні на вихідні

В Україні 7-8 жовтня температура повітря сильно опуститься і країну накриють дощі. Місцями вдарять грози.

Погода в Україні на вихідних сильно зіпсується. У ці дні спостерігається активізація циклону і переміщення арктичних повітряних мас. Через це в країні буде нестійка погода з коливаннями атмосферного тиску, дощем і поривчастим вітром. Про це повідомляє синоптик Ігор Кибальчич.

Синоптик Наталка Діденко переконана, що в ці дні варто звертати увагу на голову, артеріальний тиск і судини, адже метеозалежні люди можуть себе погано почувати.

Погода 7 жовтня
Погода в Україні в суботу, 7 жовтня, буде кращою, ніж у неділю. Очікується, що північну частину країни, також Волинь, Рівненську та Хмельницьку області накриють дощі. В західних областях вітер буде зі швидкістю 7-12 м/с, а вранці та вдень – 15-20 м/с. Температура повітря вночі буде +6…+11 °C, вдень +13…+18 °C.

У північних областях опади очікуються вранці та вдень. Пориви вітру будуть зі швидкістю до 22 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °C, у Сумській області на поверхні ґрунту заморозки -3…0 °C; вдень +12…+17 °C.

На території центральних областей опадів не буде. Лише в Полтавській області будуть дощі. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вранці та вдень пориви 17-22 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °C, вдень +16…+21 °C.

У південних областях буде без дощів. Вітер південно-західний, 7–12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °C, вдень +20…+25 °C.

На сході лише вдень будуть короткочасні дощі. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 °C, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки -3…0 °C; вдень +13…+18 °C.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.