Заморозки, сніг, й тепло: погода у жовтні вражатиме українців різноманітністю

Яка погода в Україні буде в першій декаді жовтня.

З перших чисел жовтня в країні знизиться температура повітря, починаючи з західних та північних областей на 4−7 градусів. При цьому середньодобові значення температури повітря будуть перевищувати норму. Переважання високого атмосферного тиску сприятиме розмиванню атмосферних фронтів та хмарності, через це очікується мала кількість опадів. Про це пише НВ.

Яка погода в Україні буде в другій декаді жовтня:

В другій декаді місяця над північним сходом Європи очікується розвиток потужного антициклону, що буду зміщуватися у південні широти. Завдяки циркулюванню його свіжих повітряних мас арктичного походження в Україні знизиться температура повітря, особливо у східних та північних областях. Вночі заморозки, вдень не вище +13+16 градусів. Ймовірність опадів мінімальна.

Яка погода в Україні буде в третій декаді жовтня:

Після 18−20 жовтня очікується поступове підвищення температури повітря та падіння атмосферного тиску. Зросте ймовірність дощів, збільшиться кількість хмарності. У високогірних районах Карпат ймовірне випадання першого снігу. Очікується бабине літо, але визначити його тривалість ще складно.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.