Осінні канікули в Україні: важливе попередження для школярів та батьків

Стало відомо, коли та скільки триватимуть осінні канікули у школах.

Вже другий рік поспіль українські школярі розпочинають навчання в умовах повномасштабної російської військової агресії. Коли почнуться восени канікули та скільки вони триватимуть, повідомляють Факти.

Варто зазначити, що навчальний рік 2023-2024 триватиме з 1 вересня 2023 року та до 28 червня 2023 року. За цей період школярам надаватимуть і канікули.

При цьому кінцева дата може відрізнятися залежно від регіону, оскільки це рішення залишається за місцевою владою.

Навчальний рік складається з двох семестрів, кожен із яких ділиться на дві чверті. Після кожної чверті школярам даються канікули.

Хоча освітні установи мають право самостійно формувати структуру навчального року, осінні канікули часто припадають на останній тиждень жовтня. Це означає, що вони припадають приблизно з 23 по 29 жовтня 2023 року.

Варто зазначити, що у поточному навчальному році, як і минулого, школярі можуть вибрати три формати навчання: очний, дистанційний та змішаний. Його місцева влада має обрати, виходячи із ситуації з безпекою в регіоні.

Також попередньо зимові канікули мають розпочатися з 23 грудня 2023 року та триватиме до 7 січня 2024 року. Весняні можуть припасти на період із 25 по 31 березня 2024 року.

Але, як уже зазначалося, терміни та дати канікул можуть відрізнятися за рішенням шкільних та місцевих адміністрацій.

До речі, у Києві для першокласників передбачили додатковий тиждень канікул у період з 19 по 25 лютого 2024 року.

При цьому, про закінчення навчального року заплановано на 31 травня, але навчання може тривати до 28 червня наступного року для того, щоб надолужити пропущений матеріал через можливі прогалини у навчанні. На цей період також припадає проведення атестацій та інші заходи.

Читайте також  Шкільні канікули 2022-2023: графік. І чи варто очікувати змін у календарі шкільних канікул

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.