В Україні почалося масове відключення багатоповерхівок від газу

І це не через борги споживачів.

Багатоповерхівки в Україні відключаються від газу. І це не через заборгованість споживачів за блакитне пальне. В перспективі таких відключень тільки побільшає.

У Києві на сьогодні від газу «відрізали» вже 80 багатоповерхівок. У Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг зазначають, що від газопостачання відключатимуться всі будинки, в яких не проведено технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

Згідно з Кодексом ГРМ, у разі незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку, розподіл природного газу припиняється, – пишуть у повідомленні.

Київгаз запевняє, що могли б обслуговувати внутрішньо будинкові мережі, аби населення отримувало газ, але тарифікація цих послуг має здійснюватися, виходячи із затвердженого типового договору. А такого договору, як і самої методики вартості послуг, наразі немає, адже вони не затверджені.

Представники Нафтогазу також зазначають, що могли б надавати таку послугу, проте це потрібно робити на основі затверджених нормативних документів, в яких буде визначено не лише тарифи за послуги, а й розмежовано відповідальність сторін.

Але отже, поки таких документів немає, від газопостачання можуть відключити ще не один десяток будинків. А це зовсім не смішно з огляду на те, що насувається похолодання, і що в багатьох квартирах газ – єдине джерело тепла та приготування їжі.

Джерело: today.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.