Дикі методи ТЦК: як обманом забирають військовий квиток та відправляють служити

ТЦК можуть обманом забрати військовий квиток у тих, хто визнаний непридатним.

Загальна мобілізація країни у розпалі й нерідко виникають факти незаконних дій із боку представників територіальних центрів комплектування (ТЦК). Так, адвокат Сніжана Скуратова у відео, доступному в TikTok, попередила, як можуть обманом забрати військовий квиток.

За її словами, представники ТЦК можуть заявити чоловікові, який пройшов первинний огляд військово-лікувальної комісії (ВЛК) та визнаний у воєнний час непридатним чи обмежено придатним, що потрібно у військовий квиток внести якісь записи.

Чоловік приходить до ВЛК, там йому кажуть, що треба пройти повторну комісію. Він добровільно віддає свій військовий квиток, а згодом його визнають придатним до військової служби та вручають мобілізаційне розпорядження.

При цьому на запитання передплатників, що ж робити в такому разі, адвокат не відповіла. Були версії, що треба запевнити у адвоката військовий квиток, давати лише копію тощо.

А один передплатник написав, що таке можливо, якщо чоловік купив військовий квиток, тобто цілком придатний до військової служби.

До речі, 12 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким запровадив перевірки всіх рішень військово-лікарських комісій, ухвалених у період з 24 лютого 2022 року.

Якщо рішення були явно безпідставні та незаконні, займатимуться правоохоронці. За результатами перевірки, будуть зроблені висновки про тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії.

Також Зеленський наказав активізувати розширення можливостей проходити ВЛК у системі цивільних медичних закладів, тобто на базі звичайних лікарень та амбулаторій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.