“В Україну нестримно пре арктичне повітря, скоро потужний снігопад накриє конкретну область”: фахівці про грозу і мороз

Українців попереджають про різку зміну погоди вже впродовж наступних двох тижнів. Слід чекати сильного похолодання, грози, морозу і навіть снігу.

Як інформує “Хвиля”, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні у жовтні.

Так, Балабух поділилася прогнозом, який склали на основі розрахунків прогностичних центрів США та ЄС.

За її словами, у жовтні в Україні спостерігатиметься досить тепла погода, на 1 градус вище за норму, проте так триватиме недовго. Вже приблизно через 2-3 тижні вночі почне холодати.

“Зростає кількість заток арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати туманів, похмурих днів та заморозків. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед у Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас”, – зазначила синоптик.

Тим часом, кліматолог та співробітниця Інституту геофізики імені Суботіна НАН України Світлана Бойченко попередила, що ближче до кінця осені Україну атакують сильні опади.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.