Морили голодом, били та знущалися: працівники ТЦК на Львівщині творили дике свавілля

ДБР підтвердило, що співробітники ТЦК у Самборі знущалися з мобілізованих
Співробітники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК, а також військовослужбовця-водія цього відділу, підозрюваних у причетності до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. Про це повідомляє пресслужба відомства.

 

Слідчі встановили, що 19 вересня військовослужбовець-водій побив громадянина, загрожуючи йому зброєю. Відеозапис був поширений в Інтернеті. На кадрах видно, що фігурант завдає ударів руками та ногами по тілу та обличчю потерпілого.

Співробітники ДБР продовжують розслідування та з’ясовують усі обставини інциденту. Виявилося, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони піддавали його голоду, побиттю та знущанням, з метою змусити його пройти військово-лікарську комісію добровільно.

Наразі вирішується питання про підозру фігурантам у скоєнні незаконного позбавлення волі, тортурах та перевищенні службових повноважень військової особи, згідно зі статтями 146 частина 2, 127 частина 2 та 426-1 частина 5 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, напередодні в мережі з’явилося відео, на якому один із військових завдає ударів чоловікові руками та ногами. Також він бив постраждалого по голові пістолем. Пізніше з’явилося звернення потерпілого – чоловік розповів, що він є мешканцем Харкова, але зараз його незаконно утримують у ТЦК Самбору Львівської області.

За його словами, співробітники ТЦК утримують його понад 5 діб. Весь цей час чоловік піддається побиттям та знущанням.

На цей інцидент відреагували в обласному ТЦК. Там заявили, що розпочали службове розслідування, а військкомів усунули від виконання обов’язків. Пізніше за справу взялося ДБР.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.