Припадає на кожного українця по 133 тисячі гривень: Сума державного боргу

Сукупний державний борг України за підсумками серпня встановив новий історичний максимум. Він зріс до 132,92 млрд доларів. Ще переконливіше це виглядає у гривнях – 4 трлн 860,6 млрд гривень. Таким чином, сьогодні на кожного українця припадає понад 3,6 тис. доларів державного боргу.

Такі дані є у відкритому доступі на сайті Міністерства фінансів.

Якщо порівняти держборг України із цифрами бюджетного плану на наступний 2024 рік, то вийде не вельми оптимістична статистика. Так, у 2024 році власні доходи українського бюджету становитимуть 1,746 трлн гривень. Отже виходить, що сукупний державний борг України майже у 2,8 вищий за очікуваний річний дохід українського бюджету.

Якщо пояснити зовсім просто, то Україні довелося б майже три роки працювати, не витрачаючи жодної копійки з бюджету, щоби погасити цей борг. Тобто, якби Україна протягом трьох років не платила би пенсій, соцвиплат, зарплат бюджетникам, а також не витрачала б жодної копійки на медичні, освітні та культурні послуги, тоді ми могли би позбутися цього боргу за три роки. Та оскільки це неможливо, то повернення боргу розтягнеться не на одне десятиліття.

Якщо розкинути цей борг на всіх українців (за дуже приблизними підрахунками нині в Україні проживає 36,7 млн людей), то вийде по 3621,8 доларів на кожного. Тут враховані не лише ті, хто працює, тобто за чий рахунок утримується суспільство, але й усі діти, в тому числі й немовлята, а також старі і немічні, студенти та решта суспільних верств, які самі вже або ще не заробляють.

Якщо ці 3,6 тис. доларів боргу, що припадають на кожного українця, конвертувати у гривню, то виходить за сьогоднішнім курсом трохи більше 133 тисяч, а за курсом НБУ 132 тисячі. Рівно стільки на сьогодні винен кожен (!) українець. Навіть той, хто ніколи ні в кого не позичав.

Читайте також  ПРИКАРПАТЦІ ЗЛІПИЛИ 10 ТИСЯЧ ВАРЕНИКІВ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.