Міг зробити кар’єру в IT, але вирішив захищати Україну: подробиці про загиблого 23-річного десантника

ЗСУ знову зазнали втрат на Донбасі – біля села Крута Балка Ясинуватського району Донецької області підірвалися двоє бійців 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Один із загиблих – Ілля Супрун із Дніпра. Хлопцю було лише 23 роки, він міг досягти високих кар’єрних успіхів, але вирішив, що піде захищати Україну від окупантів.

Докладніше про нього читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Бійці підірвалися під час виконання завдання
Трагедія сталася в понеділок, 10 січня. Під час відновлення мінно-вибухових загорож бійці підірвалися на невідомому пристрої. Травми були несумісні з життям.

Один із загиблих – Ілля Супрун. Хрещена 23-річного хлопця Ганна Кириченко написала про нього у соцмережі: “Талановитий, гарний юнак, мій Герой, наш Герой. Герой України”.

Жінка хрестила Іллю, коли ще навчалася в 11-му класі. “Я пам’ятаю, як він народився, я хрестила його, як він ріс… Його виховували мама та бабуся. Він був дуже талановитим хлопчиком, ми просто не могли натішитися ним”, – говорила Ганна OBOZREVATEL.

Мама Іллі викладає в ліцеї інформаційних технологій у Дніпрі, там навчався й Ілля. Це один із престижних закладів освіти в місті.

Відкривалися всі дороги, але вирішив стати військовим
За словами Ганни, Ілля дуже добре навчався та захоплювався програмуванням.

“У нього був дуже високий потенціал. Випускники цього ліцею працюють у міжнародних IT-компаніях, в економічній сфері, займаються політикою. В Іллі відкривалося велике майбутнє. Але він ще був патріотом України. Закінчення ліцею збіглося з початком війни на сході, і він вирішив, що захищатиме Батьківщину”, – розповідає хрещена.

Тож хлопець вступив до Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові. Закінчивши її в 2020 році, Ілля уклав контракт і вирушив на фронт, у район Авдіївки під Донецьком.

Читайте також  28-річний Іван-Ільків із Завою повернувся із-за кордону, щоб захищати Україну і загинув

“У школі він займався спортом. Ми ще називали його гутаперчевий хлопчик через його гнучкість. Він займався спортивною гімнастикою та легкою атлетикою. Був дуже витривалим і фізично підготовленим. Це дуже допомогло йому під час служби на Донбасі. Хоча, як він сам зізнавався, служба давалася нелегко”, – згадує тітка.

Ще під час навчання в ліцеї хлопець зробив для шкільного аерокосмічного музею спеціальні полички, де зберігаються експозиції, присвячені героям. Тепер там на одній із поличок стоятиме портрет і самого Іллі Супруна.

Поховають загиблого бійця у п’ятницю, 14 січня, у Дніпрі.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.