Припиняють виплату пенсій для цієї категорії: що важливо знати

Виявляється, песіонерам в будь-який момеднт можуть припинити виплачувати пенсію, якщо вони забудуть про дрібницю. Мова стосується використання банківської картки, на яку скеровують пенсійні надходження.

Виплату пенсії можуть зупинити, якщо пенсінер не використовує свій банківський рахунок більш ніж 6 місяців. Щоб цього уникнути, треба хоча б раз за вказаний період провести транзакцію своєю пенсійною карткою, пише Оглядач.

Наприклад, можна поповнити рахунок мобільного, сплатити за комуналку чи інші рахунки.

Як поновити виплати на картку?

Українці можуть легко відновити виплати пенсії, а також повернути недоотримані гроші. Для цього потрібно звернутися до ПФУ (Пенсійного фонду України) та підтвердити свою особу.

“Якщо пенсіонер з’являється та підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває”, – розповіла заступниця глави Мінсоцполітики Дар’я Марчак. Після перевірки даних ПФУ ухвалює рішення про відновлення виплат протягом 10 днів (із дня звернення).

Чому ще можуть припинити виплачувати кошти на картку?

У разі смерті людини; якщо пенсіонер подав неправдиві відомості щодо стажу та зарплати; якщо пенсіонер надовго їде за кордон (у цьому випадку можуть бути винятки. Якщо Україна з країною його нового перебування має договір про виплату пенсій, то він продовжуватиме отримувати пенсію за кордоном).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.