Путін готує армію до нового масштабного наступу, вже відома дата

Відомий експерт заявив, що російські війська зараз накопичують ресурси, щоб перейти до масштабного наступу. Швидше за все, це відбудеться наприкінці вересня.

У ніч на 11 вересня 2023 року росіяни завдали 5 ракетних та 87 авіаційних ударів і здійснили 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як за позиціями наших військ, так і цивільними об’єктами нашої держави. Крім того, окупанти також атакували Україну 33 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 26 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що до кінця вересня українцям варто підготуватися до жорсткіших ударів.

Так, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов 11 вересня в ексклюзивному інтерв’ю Оbozrevatel заявив, що Збройні сили Російської Федерації готують масштабний наступ. На це вказує концентрація ворожих сил та коштів на Куп’янсько-Лиманському, Бахмутському та на Токмацькому напрямах.

Можливо, це станеться наприкінці вересня. Таку думку озвучив військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, зараз ЗСУ потрібно звернути пильну увагу на Куп’янсько-Лиманський напрямок.

“Там концентрується підрозділ 25-ї армії. Генерал Сирський говорить про те, що вони готуються перейти в наступ у найближчій перспективі. Підтягуються додаткові резерви в районі Бахмута з боку ворожої армії. Серйозна концентрація сил і коштів на північ і на південь від Бахмута”, – сказав Селезньов.

Що стосується південного фронту, то на Токмацькому напрямку ворог зосередив дві бойові повітряно-десантні дивізії супротивника та ще дві, які складаються з мобілізованих. Одна з них – на базі Рязанського повітрянодесантного училища.

Селезньов вважає, що ресурсів у росіян досить багато, вони їх підтягують та готуються до атаки.

“Мої джерела з Криму повідомляють про те, що в Севастополі серед військовослужбовців йде розмова про те, що 26 вересня – це та дата, коли путінська армія може перейти в масштабний наступ. До цього періоду потягується особовий склад і резерви”, – додав він.

Читайте також  Посилення мобілізації: Залужний озвучив своє рішення — потрібно чи ні

Окрім того, Владислав Селезньов оцінив перспективи українського наступу. Він зазначив, що у цьому питанні дуже багато змінних, щоб робити якісь прогнози.

“Єдине чітке розуміння, яке ми маємо, — щодо погодних умов. У вересні і, можливо, в першій декаді жовтня буде більш-менш сухо, з середини жовтня розпочнуться осінні дощі, які перетворять наші поля та польові дороги на суцільне болото. За таких умовах переміщати бронетехніку буде неможливо. Швидше за все, на цей момент операція перейде у фазу позиційної війни”, – вважає військовий експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.