В Україні змінили правила перетину кордону: у Прикордонній службі розповіли деталі

В Україні змінилися правила перетину кордону
З моменту оголошення воєнного стану та загальної мобілізації більшість чоловіків у країні стали “невиїзними” за винятком деяких категорій. Але з 1 вересня Кабмін дозволив виїзд за кордон деяким громадянам чоловічої статі, повідомляє Держприкордонслужба.

 

У постанові уряду України №934 вносяться зміни до Правил перетину державного кордону громадянами України.

Зокрема, дозволяється пропуск через державний кордон студентам або курсантам закладів освіти України, які прямують за кордон з метою проходження практичної льотної підготовки до іноземних закладів освіти або авіаційних шкіл.

Співробітники прикордонної служби можуть пропустити таких громадян на кордоні лише за умови пред’явлення документів, що підтверджують дозвіл на виїзд. Це можуть бути:

Довідка від закладу освіти України щодо направлення студента чи курсанта для проходження практичної льотної підготовки в іноземному закладі освіти або в авіаційній школі;
Військово-облікові документи з відповідними відмітками із районного, міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Також зазначається, що такі студенти та курсанти можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 1 року терміну проходження практичної льотної підготовки в іноземних закладах освіти або в авіаційних школах.

Повідомляється, що ці зміни вже набули чинності й співробітники ДПСУ забезпечуватимуть перепустку вказаної категорії осіб через кордон на виїзд з України за наявності документів, що підтверджують умову їх пропуску.

Пов’язане таке рішення з тим, що повітряний простір України закритий через повномасштабну війну, а студентам потрібна практика.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.