Польща почала висилати українців, які втекли від мобілізації, – ЗМІ

Польща почала екстрадувати чоловіків, які залишили Україну незаконно або сприяли у виїзді іншим.

Про це пише польська газета Rzeczpospolita з посиланням на прикордонників, передає Лівий Берег.

Для цього Україна має оформити міжнародний ордер на арешт кожного з них.

Згідно з інформацією служби, відповідно до угоди з Україною, вже видано кількох українців, які переправляли ухилянтів до Європи.

“Якщо ми затримаємо такого іноземця, наприклад, для простої перевірки на дорозі, наша система KSIP (Інформаційна система Національної поліції, – ред.) покаже, що це особа, яка переслідується прокуратурою України, тому що там є дані Інтерполу. Ми затримуємо таку особу та повідомляємо прокуратуру. Чи її екстрадують, вирішує польський суд”, − розповів речник Головної комендатури поліції Маріуш Царка.

З 24 лютого минулого року до 31 серпня цього року до Польщі в’їхало майже 2,87 мільйона громадян України у віці 18-60 років, а виїхало – майже 2,8 мільйона українців.

“Одна людина могла перетинати кордон навіть кілька сотень разів. Але після вирахування виїздів від прибуттів у Польщі залишається близько 80 тисяч українців, які потенційно підлягають мобілізації в країні. Скільки з них справді відповідали вимогам звільнення від мобілізації? Невідомо”, − зазначила речник штабу прикордонної служби Анна Міхальська.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.