“Цих чоловіків призвуть неминуче вже скоро, мобілізація в Україні стане цифровою”: як знайдуть українців, які ухиляються

Уряд України робить кроки до цифрової трансформації системи призову. Стало відомо, що завдяки цьому мобілізація буде посилена вже у жовтні поточного року.

Як інформує “biz.today.ua”, у нашій країні проводиться цифровізація для посилення обміну інформації між всіма відомствами, які мають реєстри військовозобов’язаних. Тепер електронний обіг документів буде використовуватися під час роботи військово-медичних комісій, які визначають придатність до служби. Ініціатива дозволить військкоматам ефективніше виконувати свої обов’язки і залучати більше призовників без додаткових кампаній.

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, що мобілізація в Україні продовжується з 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення російських окупантів. Вона проводиться за планом, який затверджений Верховною Радою та ще не виконаний.

За словами голови відомства, зараз немає потреби збільшувати чисельності призовників, тому що з правової точки зору ще є ресурс. І у найближчі місяці збільшення планки не передбачено. Разом з тим, українська армія зазнає втрат і її поповнення є важливим питанням.

Таким чином, збільшувати план не потрібно, але його треба виконувати ефективніше. Умовне посилення мобілізації є посиленням виконання плану, для якого потрібна цифровізація системи призову. Тотальна цифровізація військкоматів і посилення виконання плану очікуються восени.

“Ми очікуємо, що у жовтні на 90% ми вийдемо на зрозумілий рівень цифровізації центрів комплектації”, – цитує Резнікова “Телеграф”.

Міністр оборони нагадав, що у цьому році довелося серйозно взятися за центри комплектування, проводиться оновлення кадрового складу. Обмін даними передбачений між МЗС, МВС, Мін’юстом, прикордонниками, Мінсоцполітики. Це потрібно, щоб чітко розуміти, хто із мобілізаційного резерву доступний та де він знаходиться.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.