Літо затримається ще на 2-3 тижні: якою буде погода в Україні у вересні 2023

Якщо до нас прийдуть циклони, погода в Україні швидко, хоча і ненадовго, перетвориться з літньої на осінню, з дощами і прохолодою.

Календарне літо вже майже закінчилося, проте літня погода не поспішає залишати Україну. Синоптики обіцяють українцям дуже теплий вересень з невеликою кількістю опадів і досить теплими ночами.

Прогноз погоди на вересень 2023 від Укргідрометцентру
Перший місяць осені буде теплим і з невеликою кількістю опадів. У першій декаді буде досить спекотно. Денна температура досягне +33 градусів, а на півдні України навіть перевищить +35.

“Опадів буде зовсім мало, а тепло буде зберігатися і далі, особливо на півдні”, – розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає ТСН.

Синоптик додав, що вересень 2023, найімовірніше, все ж таки буде відрізнятися від торішнього. Вже зараз за межами України зароджуються значні циклони. Якщо вони до нас прийдуть, погода в Україні швидко, хоча і ненадовго, перетвориться з літньої на осінню, з дощами і прохолодою. Потім знову потеплішає, але незначно.

Літо в Україні затримається ще на два-три тижні
За узагальненим прогнозом погодних сайтів, літо в Україні триватиме ще 10-12 днів, а на півдні – навіть довше.

Вдень стовпчики термометрів підніматимуться до +30 градусів і вище, а вночі температура повітря не впаде нижче +12.

Що стосується дощів, то їхня кількість буде відрізнятися в залежності від регіону. Справжні грозові зливи пройдуть лише в декількох областях.

Погода в Україні на Заході
У першій декаді вересня жителі Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей насолоджуватимуться літньою погодою.

Денна температура складе від 28 до 32 градусів тепла, нічна – 15-19 градусів вище нуля.

Читайте також  На Франківщину сунуть дощі, грози та шквали – “жовтий” рівень небезпеки

Похолодання прийде раптово. Очікуються циклони з дощами через день-два, а температура повітря знизиться одразу на 10-12 градусів і не перевищить +22.

Погода на Півночі
На Волині, Рівненщині, Житомирщині, а також у Чернігівській, Київській та Сумській областях літо затримається до середини вересня. Вдень стовпчики термометрів покажуть +28, вночі буде +13.

З 5 по 9 вересня в Чернігівській та Київській областях буде дуже жарко – повітря прогріється до +32 градусів.

У другій половині вересня погода стане осінньою. Вдень похолодає до +16… +20 градусів.

Дощі відвідають спочатку Сумську, Київську та Чернігівську області, потім підуть на Житомирщину і далі на Захід. Закінчиться вересень дощами і похолоданням до +12… +14 градусів.

Погода в центрі України
У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській областях літо затримається на понад три тижні.

У Вінницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях перші 10-12 днів вересня буду спекотними, повітря прогріється до +29…+32 градусів. Опадів не очікується.

Далі у Вінницьку та Кіровоградську області із Заходу стрімко прийде похолодання з дощами, температура впаде до +20 і нижче.

Жителі Дніпропетровщини насолоджуватимуться теплом до 25 вересня. До жовтня температура повітря в області збережеться на рівні +20 градусів.

У Черкаській та Полтавській областях весь місяць денна температура не перевищить +28 градусів і поступово знижуватиметься. Лише останні п’ять днів вересня очікуються більш прохолодними. Температура впаде до +16-18 градусів.

Погода на Сході України
У Харківській, Донецькій та Луганській областях літо затримається до 24-25 вересня. У першій декаді буде спекотно – стовпчики термометрів піднімуться вище +30 градусів.

Потім майже тиждень дощитиме. Однак навіть сильні опади не зможуть значно знизити температуру – ще десять днів вона протримається в межах +22…+24 градусів.

Читайте також  До України йде справжня весна: синоптикиня назвала дату потепління

Ближче до жовтня дощі припиняться та похолодає до +16-18 градусів.

Погода на Півдні України
В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму вересень відзначиться “оксамитовим” сезоном. Погода буде комфортною і без опадів. Лише в Криму перша декада буде дощовою та грозовою.

Вдень стовпчики термометрів підніматимуться до +30…+32 градусів, вночі +20… +22. Надалі температура почне плавно знижуватися: 29-30 вересня вже вдень у всіх регіонах очікується 20-22 градуси тепла, а вночі +15…+16.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.