У Раді готують ще один штраф для водіїв авто: за що каратимуть

За умисне здійснення водієм керованого заносу передбачено штраф.

У Верховні Раді запропонували встановити адмінвідповідальність за дрифтування. Зокрема, йдеться про штраф у розмірі 8 500 грн. tsn.ua

Текст законопроєкту під № 9642 був офіційно оприлюднили на офіційному сайті Верховної Ради.

 

“У разі повторного вчинення дрифту протягом року передбачається збільшення штрафу до 17 тис. грн та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до року”, – йдеться у повідомленні.

Зміни передбачають:

умисне здійснення водієм керованого заносу (так званого дрифту) всупереч ПДР тягне за собою накладення штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, особа позбавляється права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до року.

Зазначимо, що під умисним керованим заносом йдеться про навмисне виконання маневрів водія, що призводять до заносу осі транспортного засобу під час швидкісного повороту.

Нагадаємо, що у Раді зареєстровано законопроєкт про адміністративну відповідальність для “гонщиків” у містах за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.