Скільки українців убила Росія під час війни: дані ООН

За даними ООН, загальна кількість загиблих цивільних і військових з обох сторін сягає пів мільйона людей.

Російська терористична армія в Україні вбила щонайменше 9 444 цивільних осіб, зокрема 545 дітей. Ще майже 17 000 осіб, серед яких 1 156 дітей, зазнали поранень.

Про це повідомила заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

Заступниця генсека ООН наголосила, що Росія винна в неймовірних стражданнях українського народу.

“Вісімнадцять місяців смертей, руйнувань і неймовірних страждань для українського народу. Самі лише цифри розповідають жахливу історію: Управління верховного комісара ООН з прав людини підтвердило загибель щонайменше 9 444 цивільних осіб, зокрема 545 дітей. Ще майже 17 000 осіб, серед яких 1 156 дітей, зазнали поранень. Реальні цифри, ймовірно, набагато вищі. За деякими оцінками, загальна кількість загиблих, цивільних і військових з обох сторін сягає пів мільйона”, – сказала Розмарі Дікарло.

Дипломатка також засудила ракетні удари російських терористів по портовій інфраструктурі України, житлових будинках, театрі в Чернігові та інші воєнні злочини Росії.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепу США з питань військових злочинів у 2009-2015 роках Стівен Рапп розповів, що російському диктатору Путіну за його злочини проти України загрожує до 30 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.