“Пенсія зросте стрімко у цих людей, українців закликають звертатися у Пенсійний фонд”

Не всі українці знають, що їхня розрахункова пенсія може стати вищою у півтора рази. Причому для цього не знадобиться придбання додаткового стажу або доплата ЄСВ. Але все ж таки, одну умову доведеться виконати.

Як інформує “biz.today.ua”, що потрібно зробити, щоби пенсія стала вищою у півтора рази, нагадали в Пенсійному фонді.

У ПФУ звернулася із запитанням майбутня пенсіонерка з Києва.

“У вересні мені виповниться 60 років, але я планую продовжувати працювати і відмовитися від пенсії. Хотілося б дізнатися, на скільки можна збільшити пенсію, якщо відстрочити вихід на заслужений відпочинок?”, – запитує жінка.

Такий спосіб збільшення пенсії справді є, відповіли у ПФУ. Якщо людина, яка у 60 років могла вийти на пенсію, відмовиться від виплати пенсії та продовжить працювати (і отримувати зарплату звісно), то її відкладена пенсія приростатиме з кожним місяцем, який вона додатково пропрацює після 60 років.

При чому, якщо людина пропрацює додатково менше 60 місяців, то за кожен місяць їй додаватиметься 0,5% від її розрахункової пенсії. А якщо вона працюватиме після 60 років понад 60 місяців, то за кожен місяць додадуть уже по 0,75%.

Тобто якщо ви, наприклад, пропрацюєте після 60 років додатково три роки, то ваша розрахункова пенсія зросте на таку суму: 0,5% х 36 = 18%.

А якщо ви пропрацюєте 6 років (72 місяці), то пенсія зросте таким чином: 0,75% х 72 = 54%.

Таким чином, пропрацювавши після 60 ще 6 років, можна збільшити свою розрахункову пенсію більш ніж у півтора рази. Але є обов’язкова умова: ви повинні відмовитися від виплати пенсії на цей період.

При цьому майбутній пенсіонер має заздалегідь звернутися із заявою до ПФУ, що він відмовляється від виплати пенсії та працюватиме далі. Інакше можуть просто призначити пенсію автоматично.

Читайте також  Всі українці можуть бути в небезпеці 30 квітня: Молитва, яка врятує вас у Вальпургієву ніч та суворі заборони дня

Втім, навряд чи така шкурка вартує вичинки, оскільки пенсію щороку індексують з урахуванням інфляції. І за 6 років не виключено, що індексована пенсія зросте більш ніж у півтора рази, порівняно з розрахунковою. При цьому пенсіонеру не доведеться відмовлятись від виплат. Тому кожному варто ретельно все розрахувати та зважити, перш ніж приймати якесь рішення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.