По 10 годин без світла: Українцям розповіли, якими будуть графіки відключень

Українців чекає ще складніша зима, ніж минула.

Наступної зими українці можуть зіткнутися з більш тривалими відключеннями світла, ніж минулого. Про це попередив співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Корольчук, пише “Мінпром”.

Він наголосив, що минула зима була теплою і таким чином допомогла нашій енергосистемі.

Корольчук заявив: “Якщо буде зима як зима, тоді відключення будуть довшими. Тобто якщо ми раніше бачили графіки 4/4, 6/6, то я думаю, тут графіки можуть бути такі, що, наприклад, 10 годин не буде електроенергії, 5 годин буде електроенергія”.

За його словами, “Укренерго” у найскладнішій ситуації – ракетні удари, які були минулого року, майже всі припадали по так званій інфраструктурі транспортування розподілу електроенергії до споживача.

Голова правління “Укренерго” Кудрицький зазначив, що не може гарантувати, чи будуть блекаути. У компанії розповіли, що відновили 56 трансформаторних підстанцій, ще 7 – у роботі.

Кудрицький заявив: “На цьому ми зупинятися не збираємося. Адже ми розуміємо, що будуть атаки. Відповідно, ще 20 одиниць трансформаторного обладнання має бути встановлено до кінця року як запас міцності”.

Він додав, що серед основних ризиків в енергосистемі залишаються загроза обстрілів та недостатня генерація електроенергії.

Голова правління “Укренерго” резюмував: “Нам потрібні будуть усі енергоблоки, які є в системі. Навіть ті старі електростанції, які не використовувалися у минулі періоди, нам потрібні будуть у роботі цієї зими”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.