У МОЗ розповіли, з якого віку дітям потрібні маски і якою вакциною їх щепити від COVID

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про вакцинацію дітям і назвали вік, з якого вони обов’язково повинні носити захисні маски в громадських місцях.

Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише Gordonua.

За словами чиновника, в ряді випадків дитина з 12 років може отримати щеплення від коронавірусу. При цьому препарат тільки один для такого віку – це Pfizer. Іншими вакцинувати дітей з 12 до 17 років не можна.

При цьому потрібна згода батьків, а також часто – медичні показання.

“За згодою батьків дитина може бути вакцинована за медичними показаннями (якщо у неї є важке захворювання, інвалідність). Педіатр видає висновок, що він рекомендує такій дитині пройти вакцинацію, і підліток прищеплюється двома дозами вакцини Pfizer”, – говорить Кузін.

Зробити COVID-щеплення можна і за соціальними обставинами – якщо, наприклад, дитині потрібно їхати за кордон, а без цього не пускають.

“Коли дитина повинна відвідати іншу державу (по навчанню, для участі в спортивних змаганнях, олімпіаді) при бажанні батьків і наявності вимоги про вакцинацію в тій країні, куди направляється школяр, видається медичний висновок педіатра, що за соціальними обставинами дитині рекомендується щеплення. І з 12 років він може пройти повний курс вакцинації”, – додав чиновник.

Крім того Кузін уточнив, що діти з 12 років зобов’язані носити медичні маски у громадському транспорті, місцях скупчення людей.

При цьому в школах учні 1-4 класів можуть бути без масок, а всім іншим потрібно носити маски при вході і виході з установ, а також в місцях загального користування. На заняттях маски можна не надягати.

Раніше у МОЗ також дали алгоритм вакцинації дітей.

Читайте також  Вчені заявили про вплив вакцин від COVID-19 на менструацію

“Вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2 доз (0,3 мл) з інтервалом між першою і другою дозами 21-28 діб”, – повідомили у відомстві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.