Дощі з грозами та ураганний вітер: Синоптик Діденко попередила про погоду у понеділок, 31 липня

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 31 липня.

Складено прогноз, яким буде останній день другого літнього місяця та початок нового робочого тижня. Синоптик Наталка Діденко у Facebook опублікувала свій прогноз.

У понеділок, 31 липня у Києві синоптик обіцяє протягом дня температура приблизно +25. Згодом вона зазначила, що градуси підвищуватимуться.

Це означає, що ще протримається спекотна погода і ще є щонайменше місяць у тих, хто збирається у відпустку, щоб відпочити від роботи.

Але при цьому у столиці України Діденко прогнозує хоч і короткочасні, але дощі з грозами. Також опади слід очікувати у західних, північних та центральних областях.

Синоптик додала, що при цьому у Дніпрі з районами дощів не повинно бути. Теж буде сухо у південних та східних областях. Але Діденко не виключила, що ввечері на Одещині можливий дощ із грозою.

Синоптик Ігор Кібальчич для сайту Метеопрог також уже склав прогноз погоди на 31 липня. Він зазначив, що погодні умови в Україні визначатиме малоградієнтне поле зниженого тиску.

Він також прогнозує опади у західних, північних та місцями центральних областях, вдень вони не виключені в Одеській та Харківській областях.

Вітер мінливих напрямків, 3-8 м/с, при грозах місцями можливі шквали, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +13…+18°, днем ​​+24…+29°; у південній половині вночі +17…+22 °, удень +29…+34 °.

У першій половині нового тижня синоптик прогнозує у більшості областей нестійкий характер погоди з короткочасними дощами та грозами, в окремих пунктах не виключено випадання граду та шквалисті пориви вітру.

У другій половині тижня та на вихідних через надходження до нашої країни більш сухої та спекотної повітряної маси із середньоазіатських районів, температурне тло суттєво підвищиться, а дощі відступлять.

Читайте також  В Україну пре шалений холод, цілих -20 градусів морозу приголомшать українців на тлі дощу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.